Als investeerder zoekt u vanzelfsprekend rendement maar wellicht ook meer dan slechts dat. Het is natuurlijk nog mooier wanneer een investering naast financieel rendement ook maatschappelijke impact oplevert.
Dit is mogelijk door te investeren in maatschappelijke interventies die ook financieel renderen. Bijvoorbeeld: als een organisatie effectief mensen kan begeleiden naar werk en financiële zelfredzaamheid zal hun beroep op maatschappelijke voorzieningen afnemen. Die besparing kan afdoende zijn om het beoogde rendement te realiseren. Zo verdient de interventie die u mogelijk maakt haar eigen kosten terug inclusief rendement voor de investeerder en een besparing voor de overheid.

Die modellen ontwikkelen wij graag! Zakelijk enerzijds, maatschappelijk betrokken anderzijds.

Benieuwd naar beschikbare interventies die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen met een goede financiële onderbouwing? Wij helpen u daar graag bij! Wanneer u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ons bellen mag natuurlijk ook.

In Eindhoven ontwikkelden wij een Social Impact Bond (SIB) waar ABN Amro Foundation en Start Foundation de uitvoering van de interventie van de Buzinezzclub mogelijk maakten. Daarmee kon een goed financieel rendement mogelijk worden gemaakt, naast een mooie besparing voor de overheid. En dat allemaal omdat jongeren succesvol worden begeleid naar ondernemerschap, werk op opleiding!
— Joost Imthorn | Adviseur Social Finance bij Seastarters