De overheid heeft in Nederland een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid in de zorg voor haar inwoners. Voor breed uiteenlopende maatschappelijke problemen moeten oplossingen worden bedacht en geïmplementeerd. Ondernemers in het sociaal domein kunnen uw slagkracht hierin vergroten!

Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden die vanuit ondernemerschap in Nederland beschikbaar zijn. Er zijn veel goed onderbouwde interventies beschikbaar voor tal van terreinen.

Hoe interventies het meest effectief kunnen worden ingezet zal in overleg met de betrokken partijen vastgesteld moeten worden. Hierin zijn veel variaties mogelijk, van een directe gunning in een prestatiecontract tot een meerjarige aanbesteding voor een Social Impact Bond.

Benieuwd naar beschikbare interventies die oplossingen bieden voor uw maatschappelijke uitdagingen? Wij helpen u daar graag bij! Wanneer u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Ons bellen mag natuurlijk ook.

In Eindhoven ontwikkelden wij een Social Impact Bond (SIB) waar ABN Amro Foundation en Start Foundation de uitvoering van de interventie van de Buzinezzclub mogelijk maakten. De gemeente kan vanuit de besparing op uitkeringen de investeerders uitbetalen en óók nog een besparing in de eigen begroting opnemen. En dat allemaal omdat jongeren succesvol worden begeleid naar ondernemerschap, werk of opleiding!
— Joost Imthorn | Adviseur Social Finance bij Seastarters