Kansen voor alle Kinderen 

Kabinet Rutte II heeft 100 miljoen euro structureel beschikbaar gesteld om kinderen die door financiële omstandigheden niet volledig mee kunnen doen in de samenleving te ondersteunen. In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in armoede. Dit terwijl de kindertijd een onbezorgde tijd zou moeten zijn: een tijd van spelen, vriendjes maken, leren zwemmen, de verjaardag vieren, op muziekles gaan, meekunnen op schoolreisjes en een fiets kunnen kopen.

Om kinderen te zien genieten van hun natuurlijke vrolijkheid is het belangrijk dat we barrières wegnemen voor kinderen om mee te doen, juist als dat niet zo vanzelfsprekend is vanwege de financiële situatie waarin hun ouders verkeren. Daarmee voorkom je sociale uitsluiting op de korte en lange termijn.

Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdsportfonds+Jeugdcultuurfonds werken al jaren aan het ondersteunen van kinderen in armoede. Nu hebben de vier organisaties de handen ineengeslagen met de ambitie om in 2020 nagenoeg alle kinderen in armoede te bereiken met hun gezamenlijke aanbod. Daarbij is het uitgangspunt dat kinderen niet hoeven te kiezen tussen lid worden van een sportvereniging of het kopen van een fiets, maar dat ze, als ze dat willen, beiden kunnen.

De samenwerkende fondsen hebben Seastarters gevraagd hen hierin te begeleiden. Sinds november 2016 bemensen wij het programmabureau voor de samenwerking tussen de vier fondsen met de ambitie om in 2020 nagenoeg alle kinderen in armoede te bereiken met hun gezamenlijke aanbod. 

Partners: